mrt 112015
 

Dag 14

Vandaag zijn we hier voor het eerst echt naar school geweest. Omdat mama ons moest brengen voordat zij naar haar werk gaat waren we al vroeg op school. Op school kwam de juffrouw er achter dat wij elkaars spullen hadden, arme papa kon hij al onze namen weer uitvegen/doorhalen en er opnieuw opschrijven. Later bleek dat op onze stiften, potloden, markers, pennen, lijmdingen, gummetjes enz. helemaal geen namen hoefden, deze moet je zelf kopen waarna deze vervolgens in de grote vergaarbak op school verdwijnen. Daarom stonden al deze dingen inclusief het artikel nummer van de officemax op de aan te schaffen spullenlijst. Dat engels begrijpen we nog niet zo veel van, maar het leert snel. In de klassen lijkt het er allemaal een beetje chaotisch aan toe te gaan. Jan zit in een kleine klas met één juffrouw, Lisa zit in een grote klas met twee juffen die af en toe de groep in tweeën splitsen. Bij Lisa in de klas wordt actief met iPads gewerkt door de kinderen zelf, bij Jan worden deze dingen vooral door de juf gebruikt. Jan had deze ochtend een lesje PMP wat het beste te vergelijken is met gym. Lisa had een extra lange zwemles in het schoolzwembad, waar alle kinderen aan hun ouders konden laten zien wat ze geleerd hadden met schoolzwemmen. Lisa kon prima meekomen met de rest. Na de middag kregen we nog even apart les in engels. We hoeven geen uniform te dragen, maar krijgen morgen wel een hoed van de school tegen de zon. We vonden beide onze eerste schooldag hartstikke leuk.

1e Schooldag  Foto’s (klik op de link)

  2 Responses to “Eerste Schooldag”

  1. Leuk om op de hoogte te blijven van jullie avontuur! Fijn zo’n geslaagde eerste schooldag. Ben ook benieuwd hoe werkdag 1 is verlopen. ;-) Groetjes!

  2. Hoi tijdelijke tegenvoeters, leuk om te horen dat het goed gaat met jullie daar. We houden de internetpagina in de gaten zoals je merkt. Ook nog bedankt voor de mail van Anne-Marie. hier verder weinig te melden, wellicht dat het lente wordt. Als de kastanje bloeit zal ik en foto sturen :) Groetjes, ook van Sonja.

Sorry, the comment form is closed at this time.