mrt 132015
 

Dag 16

Net als bij onze school thuis kennen ze hier ook zoiets als een weeksluiting. Hier gebeurt dat maar eens in de twee weken voor de hele school. In eerste instantie voelt het vertrouwd aan (behalve dan het volkslied zingen), één groep heeft een soort van uitvoering. Deze week was de groep van Jan aan de beurt, ze moesten allemaal wat doen op het podium en sloten gezamenlijk af met een liedje. Daarna ging het toch een beetje anders, eerst de dienstmededelingen over van alles en nog wat, toen werden er een soort van zwemdiploma’s uitgereikt, daarna werden er ook nog 96 zwemcertificaten uitgereikt wat een prijsuitreiking was van de laatste schoolkampioenschappen (ingedeeld per klas, per slag, per afstand). Als laatste werden er door de leerkrachten van elke groep een aantal kinderen in het zonnetje gezet voor iets wat ze goed hadden gedaan de afgelopen weken, ze kregen hierbij een soort diploma uitgereikt en mochten net als de zwemmers even op het podium gaan staan om een applaus in ontvangst te nemen. Lisa was een van de kinderen die dus even op het podium mocht staan, dit voor haar positieve instelling. Vergeten we bijna te vertellen dat we tussen de middag een gebraden worstje met chocolade melk hebben gehad op school, moest wel apart voor betaald worden waardoor er ook kinderen zijn die dat niet hebben gehad. Na drie dagen school vinden we het nog steeds leuk, dus dat komt wel goed.

Foto’s 2e Schooldag (klik op de link)

Foto’s 3e Schooldag met oa de weeksluiting (klik op de link)

  4 Responses to “Weeksluiting, maar dan net even anders.”

 1. Hallo fam. Mein.

  Leuk om op deze manier van jullie te horen.
  Fijn te zien dat de kinderen het naar hun zin hebben op school.
  Hoe gaat het Annemarie op haar werk en bevalt het Arjan ook daar?
  groet Ria

 2. Hoi Arjan en familie,

  wat leuk om jullie belevenissen in Nieuw-Zeeland te lezen. Hoop dat jullie niet teveel last van cycloon Pam hebben gehad….
  Heel veel plezier toegewenst met school, werk en alle andere zaken!

  groetjes Linda en Martijn.

 3. Hallo lieve mensen! Wat leuk om jullie avonturen te lezen. Lisa, wat leuk dat je op het podium mocht staan en ze zien dat je je best doet. Knap hoor! Als jullie een zonnehoedje krijgen van de school is het vast prachtig mooi weer, zijn jullie ook al een beetje bruin geworden?
  Kan papa Arjan zijn oversteek ervaring down under ook inzetten, of springen dan alleen de kangaroes over ;) En ik ben natuurlijk ook benieuwd naar mama Annemarie, ik hoop dat je vuurdoop op het werk goed bevallen is! We denken aan jullie! Heel veel liefs, ook van de rest van de Bommetjes, Jose

  • We zitten in Nieuw-Zeeland, niet Down-Under toch wel Down-Under. De kangoeroes zijn hier vervangen door kiwi’s. Verder brengen we de kinderen hier met de auto tot aan de school ingang, wel zo veilig (voor de eigen kinderen). De school van Jan en Lisa staat een beetje in de middle of nowhere en fietsen is geen aanrader hier, dus een oversteekhulp is niet nodig. Bij een school waar we nu in de buurt wonen in de buurt van het centrum hebben we al wel oversteek mama’s gezien.

Sorry, the comment form is closed at this time.