mrt 252015
 

Dag 28

Veel dingen zijn hier anders geregeld, niet altijd beter, maar soms wel meer geregel. Waar wij heen gaan hadden de vorige bewoners een afval-container met bijbehorend abonnement, iets van $ 5,- per week. Zij hebben dat abonnement opgezegd en zouden dus deze week de container leeg aan de weg zetten zodat deze opgehaald kon worden. De buurman die wat extra afval had vroeg aan ons of hij de container deze week mocht gebruiken, wat wij geen probleem vonden en omdat wij ook zo’n afval abonnement zouden afsluiten, het voor de vuilophaaldienst ook wel geen probleem zou zijn. Dat gaat dus heel anders, de container ophaler was dus al geweest en had geen container aangetroffen, daarop hadden ze contact opgenomen met de vorige bewoners, die weer contact hadden opgenomen met de buurman die mij dan weer belde. Ik zou dat dus vandaag even regelen dat die container kon blijven staan. Niet dus, U wilt een contract afsluiten bij ons voor uw afval, Ja dus kan de container blijven staan, want hij zit inmiddels ook al vol. Nee meneer, die container gaan wij morgen ophalen, LEEG, daarna brengen wij U uw nieuwe container die kunt U dan vrijdag aan de weg zetten met het afval erin. Geen discussie mogelijk, dus de buurman maar gebeld dat hij het afval dan maar in losse zakken bij de weg moet zetten.

Overigens kun je hier op twee manieren je afval bij de straat zetten, of je huurt een kliko, of je koopt in de supermarkt speciale afval zakken ($ 1,75) die je dan los bij de weg kunt zetten (Namaak uit China is ons nog niet aangeboden). Alles wat gerecycled kan worden (glas, plastic, blik) mag door elkaar in een losse bak bij de straat en dan sorteert de ophaaldienst het verder uit. Zit er iets tussen wat er niet tussen hoort, dan vind je dat gewoon weer terug in de bak.

Nog een verhaal over de container van de vorige bewoners: op een gegeven moment was hun container weg, uiteindelijk hebben ze het afvalbedrijf gebeld. Ja dat klopt, die hebben wij meegenomen, want wij ontvangen geen betaling meer (foutje van de bank).

 Posted by at 23:45

Sorry, the comment form is closed at this time.