mrt 282016
 

Dag 396 en 397

TAV staat natuurlijk voor: Tijdelijk Alleenstaande Vader. En paasdagen spreekt voor zichzelf. Nu kennen ze hier geen meubelboulevards, dus de paasdagen moesten we anders invullen. De eerste paasdag zijn we naar de dierentuin van Auckland geweest met zijn vernieuwde savanne !? Een dierentuin is een dierentuin zou je zeggen, maar toch is elke dierentuin weer anders. Bij de ingang stonden twee fotografen die een foto van ons wilden maken die je later natuurlijk voor veel te veel geld mag kopen. Meestal vraag ik dan of ze een foto willen maken met ons eigen toestel, en dan houdt het leuren heel snel op, hier niet, hier werd keurig een foto van ons gemaakt, nu hebben wij dus een prachtige foto van ons voor een groene wand, gratis. De dierentuin was leuk aangekleed met op veel plekken opengeslagen boeken met wat extra uitleg over de dieren. De dierentuin deed een beetje denken aan de dierentuin uit Emmen toen dat nog een leuke dierentuin was. Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat laatste vooral bij de olifanten. Om het publiek wat extra te vermaken trakteren ze de olifanten op een emmer ingevroren fruit. Laten ze die twee ijsblokken nou beide achter een boom leggen t.o.v. het punt waar wij stonden. De meest bijzondere dieren waren de palingen, groot en natuurlijk de Tasmanian Devil, ze bestaan dus echt. Het hoogtepunt van de dierentuin was natuurlijk de glijbaan, waarom beginnen we de volgende keer niet gewoon bij de uitgang. Na de dierentuin zijn we door gereden naar Hamilton, de plaats niet de persoon.

Na het ontbijt hebben we koffie gedronken bij onze huisbaas, om vervolgens naar een museum met oude auto’s te gaan. Jan had het even moeilijk, hij moest zijn (nep)iPad even met rust laten terwijl hij net een nieuw level had bereikt. Voordat je het museum binnen kwam moest je eerst door een jaren 50 dining, helaas was de keuken gesloten toen we wat wilden eten. De oude auto’s is vooral een mix van Amerikaans en Engels, maar wat andere landen zijn ook nog vertegenwoordigd. Het meest opvallende was wel de twee-wiel aangedreven solex. ’s Middags op de terug kwamen we erachter dat heel Auckland er met de paasdagen op uit trekt, en dit doet met de auto. Dus tot aan Auckland was het dan ook file rijden.

Bekijk de foto’s van de Dierentuin van Auckland.

Bekijk de foto’s van het Classic Museum uit Hamilton.

 Posted by at 23:33

Sorry, the comment form is closed at this time.