jul 162016
 

Dag 506 en 507

Afgelopen nacht hebben we voor het eerst GRATIS gekampeerd, op verschillende plekken in Nieuw-Zeeland zijn plaatsen aangewezen waar je voor nop met je campertje mag kamperen, vaak zijn er wel wat beperkingen in het aantal nachten of dat je voor een bepaalde tijd weg moet zijn, maar dat maakt niet uit, want wij staan toch niet langer dan één nacht op dezelfde plek. Vannacht stonden we dus in Hamilton, pal naast het auto-museum, waar zoals bekend een mooie jaren 50 dining bij zit. Het ontbijt zat dus wel goed. Na het ontbijt hebben we onze huis pinguïn terug gebracht naar zijn echte eigenaar, de verhuurder van onze woning. Na de koffie zijn we verder gegaan met onzer reis naar Stewart-Island, om te beginnen kwamen we door een dorpje, Tirau, wat kennelijk bekend staat om zijn golfplaten kunst. De nacht hebben we doorgebracht in Taupo, de reden dat we deze stad aandeden heeft alles te maken met de plaatselijke Mac Donald, de foto’s spreken voor zich.

Omdat de hoofd atractie bij aankomst al gesloten was, zijn we de volgende ochtend maar langs gegaan voor een kopje koffie en chocolademelk. Verder in Taupo heb je de kraters van de maan, maar als je in het thermische park van Rotorua bent geweest, dan valt dit een beetje tegen. In ieder geval een gezonde wandeling gemaakt, en een nieuwe vogel op de foto kunnen vastleggen, met dank aan de dames van de kaartverkoop. Verder war er in de buurt nog een leuke waterval/stroomversnelling. Nadat we dat gezien hadden zijn we maar weer naar een echt vakantiepark gegaan, een beetje warmte en normaal eten heeft een mens nu eenmaal ook nodig van tijd tot tijd.

Bekijk de foto’s van een vliegende mac.

 Posted by at 22:50

Sorry, the comment form is closed at this time.