jul 182016
 

Dag 508 en 509

Vanuit Taupo hebben we de grote oversteek gemaakt naar het zuiden, niet over water, maar door de woestijn. Nou ja, woestijn, de weg heet Dessert-road, vandaar. Met woestijn had het niet zo veel van doen, want het was er steenkoud. Na de oversteek zijn we even gestopt in Gumboot-City (Taihape). Om zichzelf een beetje op de kaart te zetten zijn ze daar op een dag begonnen met het gooien van laarzen, ieder jaar weer proberen ze het record vergooien met laarzen weer te verbreken. Wil je meedoen, eerste dinsdag na pasen. Na het laarzen gooien waren we even van slag, ineens dachten we dat we terug in Nederland waren, maar gelukkig was het maar Foxton, waar iemand het nodig vond een molen te bouwen. Vlak voor onze eindbestemming wilden we weer eens gratis te kamperen, daardoor hebben we Wellington net niet kunnen bereiken.

De volgende dag zijn we wel de hoofdstad in gegaan, de stad waar het altijd waait, Wellington. Een van de eerste dingen die we gedaan hebben is een bezoek brengen aan de regering, eigenlijk daar waar de regering aanwezig hoort te zijn. Helaas mochten er binnen geen foto’s gemaakt worden, misschien is dat wel omdat de politici wakker kunnen worden van al dat geflits. Daarna wilde Jan met de beroemde cable-car, maar helaas, net deze periode word het eens in de 15 jaar groot onderhoud uitgevoerd. Gelukkig ging er ook nog een bus, alleen jammer dat er boven niet zoveel te beleven viel. Voor het vertier zijn we te voet terug gegaan, om er vervolgens achter te komen dat we via het kerkhof moesten om weer in het centrum uit te komen. Onderweg naar een plek om te eten liepen we langs een zwerver die heel fanatiek en goed aan het zingen was, toen we wat in zijn emmertje gooiden wilde hij wel even poseren voor een foto, daarbij legde hij de microfoon even weg en heel gek het zingen ging gewoon verder. Voor het eten kwamen we terecht in een Mexicaans restaurant met allemaal bijzondere schilderingen op de muur. ’s Avonds wilden we de boot voor woensdag reserveren, om er vervolgens achter te komen dat alle boten tot zaterdag volgeboekt waren. Benieuwd hoe dat afloopt.

Bekijk de foto’s van de woestijn en Wellington.

 Posted by at 22:59

  One Response to “Verder naar het zuiden.”

  1. Mooie foto’s weer, leuk om wat dingen te herkennen, bijzonder kleurige camper !

Sorry, the comment form is closed at this time.