jul 212016
 

Dag 511 en 512

Eindelijk het begin van de hoofddoelen van onze vakantie, het Zuider-Eiland. Het was nog donker toen we de boot af reden en in Picton naar de warme-bakker gingen om echt Nederlands brood en een tompouce te kopen. Voor ons wel uitzonderlijk om zo vroeg al op weg te zijn. Gelukkig was het snel licht en waren de eerste ontbijtgelegenheden al open onderweg. Ergens (Blenheim) hebben we een heerlijk ontbijt gehad, eerste reactie: de mensen zijn hier veel vriendelijker en gemoedelijker. En in het noorden hadden we al het gevoel dat de mensen zo vriendelijk en gemoedelijk waren. Het eerste stuk van de 1 liep heerlijk langs de kust, gewoon stoppen voor een kleine picknick en wandeling. Ook gewoon langs de weg liggen de zee-leeuwen te genieten van de zon, je hoeft eigenlijk de auto niet uit om ze te zien. De eerste nacht maar een betaalde plek gezocht in Kaikoura, even kunnen ontspannen na de korte nacht, de camping bood uitzicht op besneeuwde bergen.

De volgende dag, erg belangrijk, het eerste hoofddoel van de kinderen, walvissen kijken. Geen goedkope aangelegenheid ($ 290,-), maar gelukkig mochten de kinderen gratis mee. Bij aanschaf van de kaartjes werd er al gewezen dat er een redelijke kans op zeeziekte was. Eerst kregen we een briefing, hier werd uitgelegd dat je tijdens het varen naar de walvissen en terug verplicht binnen moest zitten. Dat icm niet al te grote bootjes en redelijke golven zorgde ervoor dat menigeen zich al aan het legen was voordat we ook maar één walvis hadden gezien. We noemen geen namen. We hebben drie walvissen gezien, daarmee is het ook wel gezegd, je ziet eerst een stukje zwart boven het water uitsteken waar af en toe wat water uit spuit, dan roept iemand van de boot “camera’s klaar” waarna de walvis nog even met zijn staart zwaait en weer vertrekt naar de diepte. Daarna iedereen weer naar binnen en op volle kracht naar de volgende walvis. Na het walvis avontuur, hebben we er nog een poosje rond gehangen om weer op krachten te komen. Om uiteindelijk onze route te vervolgen richting Christchurch.

Bekijk de foto’s van Nederlanders en bijzondere dieren.

 Posted by at 21:07

Sorry, the comment form is closed at this time.