jul 222016
 

Dag 513

De nacht doorgebracht naast de stedelijke benzine opslag, niet zeuren want het staan was gratis. Daarna de stad in en op zoek naar een geschikte parkeerplek. Aanbod genoeg, meer dan vraag, dus voor een wereld-stad echt hele schappelijke parkeer-tarieven. In Christchurch hebben ze meer te kampen met open plekken in de stad zonder functie, dus heeft de stad ergens een gigantische speeltuin aangelegd. Na het spelen eindelijk tijd om te ontbijten, hiervoor zijn we naar het leukste straatje van de stad gegaan, waar we tijdens het ontbijt konden genieten van oude trams die voorbij reden. Na het ontbijt verplicht naar de ingestorte kerk, het symbool van de aardbevingen. Daarna zelf met de tram door de stad, eerste halte: container dorp/winkelcentrum, vervolgens de botanische tuin en het bijbehorende museum. Aansluitend weer terug naar het kerk-plein om daar bij de lokale kokerijen wat te gaan eten. Papa ging als echte zuinige Hollander gewoon in de rij van de daklozen staan en had uiteindelijk de gezondste maaltijd te pakken, en nog lekker ook. Na het eten nog even langs de papieren kerk die als vervanging van de ingestorte kerk is gebouwd. Achter de kerk staat een veldje met witte stoelen dat weer symbool staat voor alle slachtoffers van de aardbeving.

Bekijk de foto’s van Christchurch.

 Posted by at 21:08

Sorry, the comment form is closed at this time.