jul 242016
 

Dag 514 en 515

Vandaag weer verder naar het zuiden, maar eerst nog even een wandeling gemaakt naast het vakantie park. Iemand heeft daar vroeger heel veel auto’s geparkeerd, en is vergeten ze vervolgens op te halen. Altijd goed voor mooie foto’s (als je er van houdt). Daarna zijn we nog even weer naar de papieren kerk geweest, om deze ook eens bij daglicht te bekijken en aan de binnenkant natuurlijk. Gezegend zijn we verder gegaan naar de Gondola, de kabelbaan van Christchurch. Geeft altijd wat spanning zo’n liftje, maar als je dan boven bent, heb je wel een heerlijk uitzicht. Uiteindelijk zijn we verder gereden naar het zuiden, en toen het donker begon te worden hebben we overnacht in Timaru. Als we iets eerder waren geweest hadden we daar misschien wel pinguïns kunnen zien, alhoewel het regende, dat nodigt ook niet uit om de camper uit te gaan.

De volgende morgen verder richting Dunedin, maar eerst even ontspannen gestopt voor een laat ontbijt (of vroege lunch) in Oamaru vlak bij een speeltuin. Het duurde niet lang of Jan had het treintje gespot, dus verplicht mee. Het spoortje was ongeveer een kilometer lang, maar op het eindpunt stond er wel een echte pinguïn op ons te wachten. Ook lag er nog ergens een verdwaalde zeeleeuw. Oamaru beschikt over een bijzondere knutselaar, deze heeft ook het lokale cafe ontworpen en ingericht. Na het ontbijt / lunch zijn we verder gereden naar Dunedin, om ook nog maar precies op tijd te zijn om de grote pinguïn intocht mee te maken. Kosten 60 dollar, maar dan hou je er ook wel vier lichtgevende armbandjes aan over. Het was wel bijzonder om die kleine beestjes aan land te zien komen.

Bekijk de foto’s van oude auto’s tot pinguïns.

 Posted by at 20:48

Sorry, the comment form is closed at this time.