jul 272016
 

Dag 518

Vroeg op, we moeten mee met de eerste vlucht naar het eiland. Bij het inchecken aan de medewerker achter de incheck-balie gevraagd of het misschien handig was om de rugzak ook in het bagage ruim te doen, krijg je als antwoord: ach dat kan bij het vliegtuig ook nog wel, dan geef je je rugzak daar maar aan de pilot, dat ben zelf. Goed, dan stap je in een vliegtuig waarvan de stoeltjes het meeste weg hebben van de stoeltjes uit een eend, een buizenframe met wat bekleding erover, maar ach, het is maar voor 20 minuten, dat is wel vol te houden. Op het eiland zelf is eigenlijk niets te doen, dat is denk ik ook direct de top-attractie van Stewart Island. Voor wat meer vertier zijn we direct maar naar een ander eilandje gegaan, Ulva Island. Voor het vervoer hier naar toe hebben we toch gebruik moeten maken van een bootje, maar wel een die normaal leden van de Koninklijke familie vervoert, waarom genoegen nemen met minder. De vogels op Ulva Island waren een beetje bijzonder, weinig respect voor de toerist. Vooral de nep-Kiwi (de Weka) liet weinig ruimte voor ons over en wilde het liefste gaan waar wij liepen of stonden. Alle vogels waren wel heel bijzonder en lieten zich graag op de foto vastleggen. Eenmaal terug op Stewart Island begon het te regenen toen wij in de lokale “Four Square” wat boodschappen aan het doen waren, buiten gekomen kregen we direct een lift aangeboden naar ons hotel, zo gaat dat op Stewart Island.

Bekijk de foto’s vanuit de lucht en op de grond.

 Posted by at 20:25

Sorry, the comment form is closed at this time.