jul 292016
 

Dag 519 en 520

Je hoort nog eens wat op zo’n eiland, zo zouden in iedere geparkeerde auto de sleutels gewoon in het contact zitten, dat blijkt te kloppen. Tja, stel je steelt er een auto, hoe krijg je die het eiland af, zit wat in. Zo hoorden we ook dat de lekkerste gerookte zalm van Nieuw-Zeeland, op het eiland gerookt wordt, nou lekker was het zeker. Als je dan zalm gaat halen en je neemt Lisa mee, dan beleef je weer wat extra. Lisa vindt op straat zo maar een gouden ring, eerst dachten we nog aan een verloren ring van Frodo, maar het bleek uiteindelijk een gewone trouwring te zijn. Gelukkig was het politiebureau niet ver, dus netjes de ring afgegeven. Een heel verhaal gehad over iets in bezit hebben en wel of geen eigenaar zijn van dat iets, als de ring binnen twee maanden niet zou worden opgehaald, dan zou Lisa de ring krijgen, maar zou ze er geen eigenaar van worden. Gelukkig is het zover niet gekomen en heeft de eigenaar zich gemeld op het politie-bureau. Wij waren ondertussen een stukje gaan wandelen richting de vuurtoren van het eiland, laten we het houden op een leuke wandeling. Na het eten zijn de mannen op kiwi jacht gegaan, uiteindelijk achter het kerkhof hebben we er een gevonden.

De volgende dag terug, we moeten de vlucht van half-twee zien te halen. Dat moet wel lukken, we hebben zelfs nog wat tijd om een stukje te wandelen. Uiteindelijk bij het vliegtuig aangekomen bleek dat de piloot niet kon vliegen, gelukkig wilde Jan die taak wel overnemen, kussentje op de stoel en gaan, nog nooit zo’n rustige vlucht gehad. Terug in Invercargill zijn we eerst naar de echte meest zuidelijke Mc-Donalds van de wereld gegaan, de fout van de eerste keer hersteld. Daarna zijn we doorgereden naar Bluff, het andere eindpunt van State Highway 1.

Bekijk de foto’s van Lisa op het politie bureau tot Jan als piloot.

 Posted by at 19:31

Sorry, the comment form is closed at this time.